szukamy przyjaznych planet
w celu uporania się z własną obsesją
dlatego odnalezienie życia
jest dla nas tak ważne
boimy się najbardziej nieznanego
wszechświat jet go pełen
tworzymy wymyślne bajeczki
by wszystko sobie wytłumaczyć
zostaje kwestia uczynienia znaku
do wyjścia z mroku
bycia znowu w magicznym świecie
do odpłynięcia tam gdzie się już było
i dokąd można powrócić
wiemy
świat taki nie jest
pudrujemy go bezmyślnymi filozofiami
nieustannie czując że nas zaskoczy
potrzebny tylko fart
Dodane przez jamnik16b1
dnia 18.08.2019 05:35 ˇ
2 Komentarzy ·
476 Czytań ·
|