mały wróbelek ze źdźbłem trawy w dziobie
sfrunął z dachu regres
wyliniały kot siedzi
pośrodku ścierniska schyłek
trzy bociany z determinacją trenują
perfekcję szybowania kres
pan prezes banku sowicie nagrodził
przede wszystkim siebie dekadencja
jeszcze nic się nie zaczęło
czcze zamiary to jeszcze nie dzieło
od tego ile z żęto dla jednych głód
dla innych prosper i święto
tanie loty w środku lata
ale czy jest sens wciąż odlatać
w materii tej nic już nie dziwi
niezaradni nieudacznicy ostatni uczciwi
Dodane przez zdzislawis
dnia 14.08.2019 13:51 ˇ
9 Komentarzy ·
505 Czytań ·
|