gdyby tak cały świat rozbujać
wycisnąć z kłosów co należy
i na hamaku ciało bujać
które odłogiem w dzieży leży
szukać z dzikami wonnych trufli
pod konarami starych dębów
złocisty trunek sączyć z kufli
uśmiechy zdobić bielą zębów
biorcom rozdawać autografy
darmowe na receptę zioła
ze starej powyjmować szafy
szatę która odmłodzić zdoła
i na rozgrzanym piasku plaży
usiąść powabną wciąż dupiną
jak dziecko czasem się rozmarzyć
zatrzymać lata które płyną
gdyby tak...?!
Dodane przez Alfred
dnia 06.06.2019 01:42 ˇ
8 Komentarzy ·
580 Czytań ·
|