Pan Doktor działa na wzór Sobieskiego,
któremu w młodości
Ukraińcy zamordowali brata,
sprzymierzeni z Turkami.
Długo poznawał swych wrogów taktyki,
aby się dobrze im odwzajemnić.
A tym co rękę przykładają
do jego niesławy,
on nawet nie złorzeczy.
Tym ze wzgórza Wawelskiego,
co to bezczeszczą i profanują,
naszych przodków i o nich pamięć,
godności ludzkiej nie podtrzymują,
ludzi honoru mając za nic.
Wy cześć winniście tym,
którzy tam spoczywają.
Na swoich przodków idźcie groby,
tą waszą bezwstydną zgrają.
Przodkowie wasi u grobów czekają!
Pana Prezesa odstąpcie osoby.
Dodane przez Artur Wielgus
dnia 06.06.2019 01:41 ˇ
0 Komentarzy ·
491 Czytań ·
|