Chłopcy Szelowcy i Banderowcy nie są nam obcy.
Zwiastuni rewolucji przegranej.
W stygmatach śmierci są zbóje ujęci -
miejsce pochówku Szeli nieznane.
Ścierwa i plewy ścierają nam nerwy.
Z przeszłości znane
na tykach rebeliantów łeby jak żleby
i słowa nienawiści rzucane.
Za co Szelo żeś świat przeklął?
Żadnej krzywdy ludzie ci nie uczynili,
jak tym na Ukrainie bestialcom
którzy św. Andrzeja Bobolę zabili.
I podrzegałeś innych do zbrodni.
Żagwie płomieni powstały
i krwią spłynęła ziemia.
Tyś jest bezbronnych morderca, grabieżca ich mienia..
Dodane przez Artur Wielgus
dnia 15.05.2019 22:15 ˇ
0 Komentarzy ·
377 Czytań ·
|