tęstnię za deszczem
by go słyszeć zmoknąć poczuć
ten po zimie najdroższy i najszlachetniejszy
daje życie nadzieję kolory nie boli
wspominam jak dzięki Tobie
zmieniały się w piękno jego owoce
ziemia przybiera rumieńców kochanków
czekam na deszcz z bagażem na plecach
trzymam w nim Twoje słowa bezcenne
trzymam też przy sobie wszystkie wspomnienia
Twojej w czynach obecności
ponad przeciętnie bogatej w dobro i miłość
żadnego płaszcza ani parasola
na deszczu moknąć chcę czuć rosnąć
Mamo
gdyby nie Ty
nie było by wiosny
Dodane przez hrStrus
dnia 11.05.2019 11:30 ˇ
2 Komentarzy ·
384 Czytań ·
|