Czy to przysmak znakomity,
że się do niej aż tak garną?
Może owoc smakowity,
co soczystą kusi barwą?
Albo napój kolorowy,
bo jest słodką ust rozkoszą?
Który tak rozpala głowy,
aż emocje hen się wznoszą!
Zwierzak to, czy kwiat wiosenny,
który ludzkie zmysły wodzi?
Może uczuć kosz płomiennych
co się w sercu twym rozchodzi?
Nic z tych rzeczy mili moi,
bo to polityka przecie!
Człek weń wchodzi choć się boi.
Toć największa dziwka w świecie!
Dodane przez kloocek
dnia 01.04.2019 08:15 ˇ
3 Komentarzy ·
404 Czytań ·
|