na bursztynowej promenadzie
kominiarz w srebrnym anturażu
za puszkę miedziaków
sprzedaje aureole
tak rozpoczyna się
karnawał
karnawał hipokryzji
w tej swoistej maskaradzie
nikt nie zasłania twarzy
wszyscy zgodnie otwierają usta
złodziej kurwa komunista
prawicowiec nacjonalista
Ciało Chrystusa
zza pleców
dobiegają do mnie krzyki
mowa mowa
mowa nienawiści
a ja na to krótko
Ten
którego zjedliście symbolicznie
często powtarzał
'Prawda was wyzwoli'
Bałtyk co przez wieki
liże rany tej ziemi
zareagował
cofka
Dodane przez mikesz111
dnia 05.02.2019 20:20 ˇ
6 Komentarzy ·
548 Czytań ·
|