testowałem Go na obecność
papierkiem lakmusowym
w modnym kolorze blue
wystawiając na próbę
jego wiarę w człowieka
bo chociaż był jest i będzie zawsze
to jednak niewolny od naszego
obrazu i podobieństwa
co w konsekwencji wiele nam
rozjaśnia po tej stronie księżyca
ale i zaciemnia jednocześnie
po tamtej od zawietrznej
z początkiem drugiej wojny światowej
ktoś napisał na murze
"Bóg umarł -
Nietzsche"
po wojnie obok pojawił się dopisek
"Nietzsche umarł -
Bóg"
Dodane przez stawil
dnia 16.01.2019 09:46 ˇ
8 Komentarzy ·
464 Czytań ·
|