"Tylko rób tak, żeby nie było dziecka"
Andrzej Bursa "Miłość"
Wrocław 21.12.18
Dziewięć miesięcy
Dziewięć miesięcy
To dużo czasu
W dziewięć miesięcy
Wiele zdziałać można
Odgruzować
Zabałaganione mieszkanie
Żeby było gdzie wstawić kołyskę
Sprzedać
Zabawki rzucone w kąt
Żeby zaraz je kupić z powrotem
Studiować
Zaocznie lub wieczorami
Powody i metody zapobiegania płaczu
Przećwiczyć
Zabawy w sklep
Czy w kierowcę autobusu
W te dziewięć miesięcy
nie można umrzeć
Ani w następne dziewięć
Ani w następne
Wreszcie
W te dziewięć miesięcy
Można zacząć żyć
***
Może my lepiej poczekajmy aż lekarz przepisze mi tabletki?
Dodane przez Piotr Arthus
dnia 10.01.2019 01:56 ˇ
5 Komentarzy ·
423 Czytań ·
|