opowiadasz że ryby w czasie tarła wyruszają w podróż
z której nigdy nie wracają
ta myśl mnie od ciebie odpycha odpycha
zastanawiamy się czy opuszki są integralną częścią ciała
skoro czujemy przez nie inaczej niż przez skórę ud
drzewa migrują w głąb miasta
składamy do modlitwy te same dłonie
którymi wcześniej dotykaliśmy pośladków i stóp
później odszukujemy miejsce w którym ptaki
wpadają na linie wysokiego napięcia
obserwujemy moment w którym pestka światłą
przechodzi w pustkę
Dodane przez mandragora
dnia 23.09.2018 20:45 ˇ
6 Komentarzy ·
614 Czytań ·
|