Wklejam dwa teksty ponieważ są ze sobą powiązane.
Jest to kontynuacja.
zaczynamy nowe śmieci
to był dzień
jazda tam i z powrotem
i na czwarte
tupu tup po schodach
niby już wszystko na miejscu
a jeszcze długo
będziemy szukać własnego
na dziś wystarczy
położymy się
a zmęczone kręgosłupy
wyprostuje kartonowe łoże
zaśniemy jeszcze wczorajszym
Gdynia 26.02.2017
i poleciało
w kuchennym oknie Zatoka Pucka
nie mieści się piękny widok
na dachu mewy
wynagrodzenie za ostatnie piętro
bez windy
każdego ranka pobudka
zanim odezwie się budzik
piruety przed oknem
jedno i drugie uwielbiam
dziś już nocna dziesiąta
zamiast kartonowego łoża
wygodna sofa
znaleźliśmy swoje miejsca
każdy kąt oswojony
właśnie mija miesiąc
Gdynia 26.03.2017
Dodane przez venga
dnia 21.09.2018 14:11 ˇ
13 Komentarzy ·
568 Czytań ·
|