Przedwcześnie świeca zgaszona,
światła błyskają już w nocy.
"Zżera mnie żądza pieniądza,
sen z oczu spędza-"
Zżerają inne przeoczone rzeczy.
"Mam w domu skrzynię,
nie ma w niej forsy," jest pusta,
zaglądam do niej,
w skrzyni kapusta.
"Kocham Cię kochanie moje,
Kocham Cię a kochanie moje
to rozstania i powroty,"
to płaczem rozmyte oczy,
"to tęsknota nieskończona,
to noce z miłości bezsenne.
Widzę twoje we mnie wpatrzone oczy.
I nagle dzwony dzwonią"...
Żądza pieniądza się toczy.
Zżera mnie wena twórcza,
zżerają inne przeoczone rzeczy
"i ciało mi płonie"
i światła błyskają już w nocy.
Dodane przez Artur Wielgus
dnia 10.08.2018 22:25 ˇ
5 Komentarzy ·
620 Czytań ·
|