chciał nie chciał poezję czyta się
miedzy wierszami - fakt
do ustalenia pozostaje tylko kwestia
jak się ją pisze czy maluje
wszystko jest poezją - nic nią
nie jest - wszystko może być
idąc za heglem ścieżką triady
poczynając od czerwieni cynobrowej
kończąc epizodem na żółci
ochrowej niejako po drodze do soczystej
wiosennej ze szmaragdowym oczkiem
lata na palcu
na końcu spektrum - błękit nieba
horyzontalnie z ptakami opasowuje
talię uniwersum siecią supertransplanetarnych
autostrad postrzeganych na ogół
jako kłębek owczej wełny osobliwego pasterza
Dodane przez stawil
dnia 01.08.2018 08:23 ˇ
10 Komentarzy ·
584 Czytań ·
|