Słowa kreślone na papierze-
spostrzeżenia życia -
ożywione, stworzone,
różne postacie.
Piękno natury słowami spisane -
kształty, kolory,
a na dodatek to wszystko jest żywe -
niustającej pieśni nuty.
W tej pełni życia jest kontemplacja,
człowiek się realizuje.
Wielka natury jest racja,
w niej ludzie są niepodzielni.
Do Boga idziemy mu wierni,
wiedzie nas sublimacja.
Stworzenia stwarzają świat sztuki,
wielka w nim jest alienacja.
Byty powstają nieświadome -
to wszystko jest imitacja.
A święci artyści jak Chmielowski i Wojtyła ,
oni świętość mieli w żyłach.
Dodane przez Artur Wielgus
dnia 27.07.2018 22:33 ˇ
6 Komentarzy ·
710 Czytań ·
|