zabierz to zdjęcie
wiem jak wyglądasz
poznam cię wszędzie
nawet po tamtej stronie
nie przynoś mi tutaj słońca
zapachu zielonych przestrzeni
rysunków kamyków listków
przestań paplać o dzieciach
będziesz musiała sama
wybrać kolory ścian
nie przychodź tu w tej sukience
żółtej w niebieskie kwiatki
tak do cholery pamiętam
że ją nosiłaś w Chorwacji
umierać powinno się zimą
pod czarnymi szponami drzew na szarym niebie
w maju okna szpitali
powinni deskami zabijać
Dodane przez Yagoda
dnia 28.05.2018 13:09 ˇ
11 Komentarzy ·
804 Czytań ·
|