kwiaty z bibuły są nietrwałe
jak system który szkoła
na pierwszomajowym pochodzie
kazała mi chwalić
ileż to było śmiechu
z głupich żartów
z końskich zalotów
odurzeni beztroską
a może wyrobem czekoladopodobnym
lub co gorsze
hasłem widniejącym przed szkołą
SOJUSZ Z ZWIĄZKIEM RADZIECKIM
GWARANCJĄ POKOJU I STABILIZACJI NA ŚWIECIE
brrr
skóra cierpnie
na samą myśl
o planach inwazji
na Zachodnią Europę
którą islam dzisiaj podbija
bez rozszczepienia atomu
kiedyś wszystko było prostsze
kij drut puszka
i zaczynała się wspaniała zabawa
Dodane przez mikesz111
dnia 25.02.2018 16:03 ˇ
3 Komentarzy ·
435 Czytań ·
|