Przez nieistniejące bramy nie wejdziesz
Wejdź Opatowską lub furtą
Dotknij kamienne ciosy ułożone w łuk
Przyłóż dłonie do średniowiecznych cegieł
Wolnym krokiem idź na rynek
Rozłóż szeroko ramiona
W dłonie chwyć wiatr zabłądził tu od średniowiecza
Idź pod katedrę
Oczyma wyobraźni bądź jej budowniczym
Od fundamentów po dach
Przejdź do współczesności
Współczesnym pielgrzymom Szczęść Boże
Podróżnikom Szczęść Boże
Wszystkim Szczęść Boże
Dodane przez RaDar
dnia 31.01.2018 14:16 ˇ
3 Komentarzy ·
561 Czytań ·
|