Historia nie milczy nigdy Spragnieni harców jedni
a inni prawdy profesorowie z sobie wiadomą dokładnością
będą badać każdy szczegół
Wykopią z ziemi i z dokumentów Przekartkują
tysiące stron żeby ujawnić czyjeś niecne zamiary
albo szlachetne postawy ale to już minęło
Och żeby można było z tego wyciągnąć jakieś
korzystne dla ludzkości wnioski ale taką historię
uczy się tylko w szkole
Praktyczna śliniąc palec sprawdza
z której strony wieje wiatr i na jaką kartę postawić
Jak boli dusza kiedy biją po łapach i czy naprawdę
może dosięgnąć winnych zasłużona kara
Dodane przez Jędrzej Kuzyn
dnia 03.01.2018 23:22 ˇ
8 Komentarzy ·
698 Czytań ·
|