ja rudy kot
ty czarny kot
a pomiędzy są tylko zmysły
jak gałęzie topoli
i subtelna awangarda
gdy całość w całość
wpuszcza korzenie
czy jestem dla ciebie jak noc
w której znikasz po czubki palców
pytania łatwiejsze są od odpowiedzi
dlatego kurczę się
kiedy zamykam książki
w których toczą się cuda
dobrze że starczasz mi tyle co
od drzwi na oścież
do rozłożystej kanapy
ludzie dziwią się gdy jesteśmy
jak chęć dotyku planet
własnymi rękami
Dodane przez judzia
dnia 26.08.2007 22:07 ˇ
5 Komentarzy ·
922 Czytań ·
|