Veni Defragmentator ! Veni Atraktor !
to papierowa armada kotwiczy na redzie
łagodne kołysanie pisk mew z origami
i tysiące stron wyporności brutto
co chwilę rozpuszczają się i stawiają nowe
rozkładają się w płachty które łagodzą morze
jak zwarte plamy ropy i znów składają nowe
jest też rdzeń
twardy rdzeń po którym można przejść
od brzegu do brzegu
po wodzie
o czwartej straży nocnej
po to jest powierzchnia więc
(nie plwaj na skorupę nim stąpisz do głębi)
nim zejdziesz niżej do rzeczy samych
gdzie dwa plus dwa to cztery bez względu
na "dwa" "plus" i "cztery"
/taka jest moja wersja wysoki sądzie/
niewielkie okręty podwodne na jeden haust
dzwon powietrza
ponad dnem gdzie piasek unosi się i szumi:
I wtedy zeszliśmy na okręt
Spuścić kil na białe fale, wprost ku boskiemu morzu, i
w pierwszym kręgu za podżeganie
bo chciał ocalić pokój- będzie Penelopą
w tym wwodęwstąpieniu
Dodane przez ampm
dnia 26.08.2007 12:05 ˇ
12 Komentarzy ·
968 Czytań ·
|