pamięć Younga
na szkolnej przerwie dzieci wskazywały chłopca,
mały Young zapominał wtedy o oddychaniu. ukrywał się
w korytarzu, pod ścianą i widział ojca o zmienionej
twarzy.
k ot w plecaku ciężko oddychał przyciśnięty
do kamiennej posadzki. chłód wyzierał z okien
szkolnej placówki, mroził krew w żyłach.
Young wspominał też zapach lawendy i zupę mleczną na śniadanie
(kożuch w mleku przyprawiał go o mdłości).
a najlepiej zapamiętał kota na podłodze
i matkę w kolorze burgundu.
Dodane przez paper_doll
dnia 20.08.2007 09:24 ˇ
5 Komentarzy ·
941 Czytań ·
|