dziewiąty listopada imieniny Teodora Ursyna i Genowefy
jak święto jesiennego deszczu
piszę o tym pierwszego kwietnia
żeby zapamiętać pierwszy dzień lata na wiosnę
gdyby kalendarze mogły pomieścić trochę więcej
walczyłabym o osiemdzień
ósmy dzień tygodnia
bezpłatna taryfa dla siódmego dnia słońca
a jeśli poniedziałek się obrazi szczerze
że wpycha się czas na jego miejsce
ile listów ile lat byłoby dłuższych
że sto lat dojrzewać
zmieniać twarz
jak makijaż
pory roku
Dodane przez femme
dnia 01.04.2017 09:15 ˇ
6 Komentarzy ·
785 Czytań ·
|