Przez ciebie płynie strumień piękności.
To ważne, ponieważ w tchnieniu
ukrywa się moc. Nęci lekkością, lecz
jednym ciosem pokona człowieka.
Nie zawsze prawdy uznanych
czynią coś dobrego; za autorytet
wybrałam mistrza mądrości i piękna.
Kiedyś sztuka języka była mi obca.
Wiem, jak trudno wyłuskać wyraz;
jeśli pochopnie wymieniasz słowa,
czujesz znużenie:
jednorożec nie odnajdzie drogi,
poecie zabraknie wiersza i wstydu
- ale ty sam nie jesteś pięknością.
Dodane przez Jutta
dnia 30.03.2017 19:17 ˇ
8 Komentarzy ·
746 Czytań ·
|