dla szukających drzew pośród drogi
na imię mi cisza w duszę spowita
w tej mgle rozłało się mleko
skóra bieleje a usta pełne czereśni
znikam w tym świecie jak ptak co
zrywa gałęzie ściga północny wiatr
lubię nocne czarne niebo wtedy
nie odróżniam siebie od cienia
jesteśmy nieobecnością na ulicy
kiedy przejedzie samochód szczeknie
pies ktoś zostawi śmieć nie dotknie kurz
kocham cię drzewo bo oddychasz mną
nawet kiedy nie stoję twardo przed tobą
Dodane przez femme
dnia 19.03.2017 10:40 ˇ
9 Komentarzy ·
682 Czytań ·
|