przeczytał teorię ewolucji
dobrowolnie zrzekł się głoszenia dogmatów
z sandałami nie chciał się rozstać
skromną szatą okrywał każdego kto szedł śladem
słów nie sprzedawał za mamonę
ci którzy chcieli słuchać chłonęli
dbając aby żadne nie upadło na ziemię
dotykiem błogosławił dziecięce głowy
przytulenie zostawiał rodzicom
a tych ostatnich napominał
z niepokojem śledzono czy nie przeskoczył
przez płot nie pokazywał znaku V
szokiem kiedy przyznał się do Matki Żydówki
nie straszył gender piekłem ani wypasionym brzuchem
on był pewien ze homo sapiens
nie wróci na drzewo
Dodane przez IZa
dnia 13.03.2017 21:30 ˇ
10 Komentarzy ·
605 Czytań ·
|