I w moim miasteczku w podziemiach zamku
odtwarzają piwnice tortur
Co zamek to piwnica tortur przypominana
z pieczołowitością tak wyrafinowaną jak pieszczoty
w noc poślubną a przecież tam madejowe łoże
gdzie kości rozciągano jakby były z gumy
Każdy ma kości jedni dla bólu innym do zabawy
bo człowiek człowiekowi palec w oko
wybity ząb i długi śpiew bólu
Od wieczności po wieczność śmiech
Niemożliwe aby można było to wszystko
poukładać w całość Nie obowiązuje
logika Gorycz istnienia rzeźbi zmarszczki
Dodane przez Jędrzej Kuzyn
dnia 08.03.2017 11:31 ˇ
6 Komentarzy ·
715 Czytań ·
|