Doskonale potrafi korzystać z okazji,
jeżeli widzi taką potrzebę.
Przychodzi,
bez zezwolenia na dzwonek do
strefy szarych myśli wchodzi nieproszona.
Opierając się na własnych wierzeniach,
skrywa wszelkie tajemnice
tworząc aurę rzeczy nieodpowiedzialnych.
Niestarannie umie pływać,
choć chętnie by się utopiła.
**
Bez łaski i pomocy
zaczyna dreptać jak niemowlę.
---
Po czasie bycia najlepszym przyjacielem,
zaczyna przejmować władzę
beztrosko szerzy korupcję emocjonalną.
Gdy smakuje władzy,
daje o sobie znać w sposób bezczelny,
wcinając swoje trzy grosze.
Nie leczona bywa niebezpieczna
i prowadzi do patologicznych zachowań i frustracji.
Elegancko odzwierciedla naturę,
stworzoną z ludzkiej potrzeby bycia sobą.
Bez-nadziei.
Dodane przez NeoDarkSide
dnia 14.08.2007 15:45 ˇ
11 Komentarzy ·
846 Czytań ·
|