Tak wiec zapraszam do walca. Cały tłum tańczy. Z poświstem. Świece, szampan i te klimaty...
La danse macabre
danse macabre
włosy wiatr
kościotrupy
i nadgniłe panie
sensu brak więc nijak
nie ma szans
żadnych na pożegnanie
naszych głupich ról
próżnych póz i bzdur
danse macabre
sens nam skradł
mózg wyżera
trupi jad
nie tak dawno
pamiętam tańczyłaś
miałaś parkiet
orkiestrę i tusz
dziś w alei z brzóz
zapach zwiędłych ust
wieje wiatr minął świat
już nie przypominasz róż
danse macabre, danse macabre
danse macabre mój ty miły kwiatuszku
danse macabre ty i ja
ale ja nieruchomy już w łóżku
widzę jak przez sen
ten majowy dzień
w którym ty
cały świat
danse macabre
nam życie skradł
Dodane przez Piotr Zaleski
dnia 09.01.2017 10:56 ˇ
7 Komentarzy ·
714 Czytań ·
|