na tapczanie siedzi wypasione iq
z umysłem wbitym w ekran laptopa
i to jest jego cały świat
postrzegany oczami jełopa
z dystansem patrzy na wszystko
z poziomu wyżyn tapczanu
przeżuwa mentalny dyskomfort
kiedy chamy krzyczą na chamów
lubi koty najbardziej te z kurzu
nawet dał im kobiece imiona
solidarnie potrafią milczeć
kiedy tamta jest obrażona
a gdy okno umyła na błysk
ptak nie widział i mało nie zginął
gdy uwagę jej zwrócił cichutko
został męską szowinistyczną świnią
na tapczanie siedzi i ziewa
i lenistwo wycieka mu z duszy
miał opłatek w pracy i karpia
wypił sporo a teraz go suszy
----------------------
ale mnie najbardziej jest żal
smutnych ballad Leonarda Cohena
Dodane przez bordoblues
dnia 08.01.2017 23:25 ˇ
6 Komentarzy ·
726 Czytań ·
|