dokąd tak biegnie
stłumiony głos
zapomniany czas
absolutna amnezja
doskonała pamięć
najpierw przestrzeń
zmarszczona przez fale
morze kiedy kołysze
pory roku przy brzegu
gdzieś kiedyś zapamiętane rozmowy
kiedy to było przypomniane słowa
zbiegają po schodach
w puste białe kartki
wpuszczają światło
świeci cisza jak okna
szare przez które widać
przechodzące czarne kurtki
rzucają cienie w słoneczne
niezakończone historie dni
co w nocy odpowiadają śnij
Dodane przez femme
dnia 23.11.2016 19:11 ˇ
2 Komentarzy ·
758 Czytań ·
|