Mówię ci, młody człowieku:
Później dla nas lepsza była ta biel Syberii niż łże-czerwień wokół
Rewolucja. Rewolwery
Rewolucja- krew i złość!
Kroczy podwalina Ery
Szarpiąc-za-krtań, krusząc kość
Rewolucja. Rewolwery-
Zew, krew, wbrew i bunt- to TU
kroczy podwalina Ery
dziarskim krokiem głupców stu.
Rewolucja. Rewolwery
dopnie swego- zdławi lęk
połknie elit stratosfery
wypróżniając monet brzdęk
Rewolucja. Rewolwery-
tak się tworzy Nowszy Ład
całą Rosję zewrze w kiery
a po Rosji- CAŁY ŚWIAT!
REWOLUCJA. REWOLWERY
Mamy kierat zamiast kierów!
Rewolucji w sieni Ery
znacznie mniej- niż r e w o l w e r ó w.
REWOLWERY. rewolucja
lecz w tej farsie- blask feerii!
jakże milej d o ż y ć jutra
nad Kołymą na Syberii
Dodane przez Krysto Karczo
dnia 11.08.2007 15:36 ˇ
6 Komentarzy ·
881 Czytań ·
|