kiedy obiektyw ślizga się po twarzach
ostrość nastawiaj na zmarszczonym tle
w zapisie binarnym
jeżeli jeden oznacza że jesteś
zero to byłeś nie ma ciebie będziesz ?
kiedy po chwili spoglądasz na zdjęcie
siebie sprzed chwili -
znaczysz odstęp czasu
karb rękojeści i nacięcie kolby
że ślad po ciele nie zostaje w wodzie
piana stopniała i kręgi się zrosły
nic nie oznacza Wciąż nie wyschła skóra
szum zalał ucho i od wycierania
włoski się jeżą na ręczniku frotte
I coraz wyżej wyrasta jedynka
nie tylko stawy wątrobę i serce
można wymienić W wybielonych fermach
kiełkują twarze dojrzewają zęby
gdzie wentylator czesze łany włosów
Więc ty to ty tylko na tle miasta
wśród modnych ubrań i najnowszych wozów
gdy trzymasz w rękach dzisiejszą gazetę
jak zakładnicy
Dodane przez ampm
dnia 11.08.2007 15:16 ˇ
10 Komentarzy ·
1032 Czytań ·
|