dawno dawno temu
świat należał do innej epoki
czytano dzieciom bajki
jak dziś odnaleziona
wracam tamtędy
w niedalekiej przeszłości staję w kolejce
rozbijam namiot świat nazywa się Alicja
w krainie czarów w dwudziestym pierwszym
wieku staję w kolejce teraz są czasy w pigułce
zdrowie w tabletkach kontakty na odległości
we własnym uchu nagle
wiek rośnie za chwilę maleje
myślę świat zostawił ostatnie
niedokończone zdanie
w pół słowa przerwał dialog
między jednym drugim dniem
nie wchodzę mu w słowo
chcę usłyszeć chodź
teraz jemy śniadanie
jest koło dwunastej suplement na odchudzanie
pytam co na obiad nic nie słyszę zamiast obiadu
życie codziennie obcina nam głowy
nie pamięta ostatnich dziesięciu lat
wtedy pszczółka Maja znała jeszcze
grę w chowanego na podwórku
raz dwa trzy
teraz nie ma
Dodane przez femme
dnia 05.11.2016 07:08 ˇ
5 Komentarzy ·
651 Czytań ·
|