Droga wyznacza bieg rzeczy,
współrzędne przeznaczenia,
śpieszcie się moje stopy,
unoście nad taflą rzeki,
śpiewny dotyk wody
będzie wam murawą,
schronienie w zaciszu
kamienia znajdę
uciekając przed nocą,
przeniknę w krzemienne
struktury, puste korytarze,
biec będę przez labirynt
pułapki z kryształu,
na północ, do celu,
zmarzliny wiecznym śnie
o łąkach życiodajnych
bezgłośnym wspominaniu,
pod niebem rozgorzałym
siedmioskrzydłą zorzą.
Dodane przez Magrygał
dnia 17.09.2016 21:41 ˇ
10 Komentarzy ·
561 Czytań ·
|