setki planet czekały w kolejce
opanowując do perfekcji drobne rytuały
jeden rok, jeden krok
z zazdrością obserwując tych,
którzy wiedzą dokąd zmierzają
te dziecinne refleksje
zdrapią mech z każdego muru
odkryją drobnostki zamiatane pod dywan
kwitowane prostym "takie jest życie"
chrzczą cię dorosłym
kiedy nauczysz się nie odzywać
małe życie rozpędza się
startując od wielkiej samotności
nie boli, nie smuci, powoli przykleja
trawę, niebo, chmury
a na samym końcu ludzi
musiał być dużo starszy
bardziej zdolny do oceny sytuacji
musiał być zmyślony przez czarodzieja
i nigdy mi nie powiedział
jak się nauczył latać.
Dodane przez pawel kowalczyk
dnia 07.08.2007 11:55 ˇ
8 Komentarzy ·
1006 Czytań ·
|