niemierzalnie mały wypełniam sobą kosmos
w drodze do pełni przez nów
chwilą przemienienia
wczorajszym zmartwychwstaniem
i dzisiejszym zwątpieniem
na dziecinnej huśtawce wciąż ważę swój los
ktoś zjawił się znikąd
pomieszkał tutaj chwilę i odszedł donikąd
ciszą spiesznych kroków odebranych nocy przed świtem
przez uchylone okno
wleciał do pokoju gwiezdny pył
i posiał we mnie swoją nieskończoność
zakręcił się na pięcie i tyle go widziałem
tyle wiersz
reszta posypała się i rozmyła w nic już nie znaczącej
a dobrze mi znanej z minionego dzieciństwa drodze mlecznej
kraszonej dla podbicia smaku wiosną z jesiennych zbiorów
oszczędnie wyliczonym grzybkiem w barszczu:
..." z prawdziwą przyjemnością informujemy, iż wiersz
Pana autorstwa Gwiezdny pył zyskał uznanie panelu sędziowskiego
i Kapituły Polish American Poets Academy, i znajduje się
w druku, w 52-stronicowej antologii Na ostrzu chwili, będącej
pokłosiem tego konkursu. Antologia wraz z innymi pozycjami
książkowymi wydanymi ostatnio przez Akademię, jest już do
nabycia (formularz w załączeniu)."
smakuje i do tego nie drogie - na każdą kieszeń - polecam
Dodane przez stawil
dnia 21.07.2016 15:23 ˇ
13 Komentarzy ·
760 Czytań ·
|