kupuję za swoje życie odrobinę przyjemności
to chyba mocna waluta
nawet na tak ekskluzywną noc jak ta
o zapachu czerwcowego jaśminu
w czarnych kabaretowych pończochach
więc nie żałuj złamanego grosza
na tę jedną z najpiękniejszych
jakie dane ci było poznać tej wiosny
która - chciał nie chciał - tuż przed samym świtem
i tak zainkasuje niejako z automatu swoją należność
z twojego wczorajszego dzisiaj
i zniknie zanim jeszcze zdążysz otworzyć oczy
uważaj ! dewaluacja nie śpi
możesz być jej pierwszym klientem tego ranka
Dodane przez stawil
dnia 09.06.2016 09:32 ˇ
9 Komentarzy ·
645 Czytań ·
|