Znowu Cię przy mnie niema
A przecież zima skończona
Wiosna wrzeszczy zielenią
Niebo już całkiem jasne
I czuć już ciepłe promienie
A jednak ciągle Cię niema
Zaglądasz tylko na chwile
I nie zostajesz na dłużej
Dasz tylko całus w policzek
I pędzisz gdzieś jak szalona
Jakbyś się wiecznie spieszyła
A przecież ja tutaj czekam
Czekam na Ciebie kochana
Czekam i tęsknie cholernie
I wypatruję Cię w oknie
Aż oczy mgła mi zachodzą
Aż trzęsę się ze zmęczenia
A Ciebie wciąż tutaj niema
A kiedy Cię przy mnie niema
Przychodzi Twa siostra okropna
Co cały spokój odbiera
Szarpie mi dusze
I kradnie
Mi z głowy myśli ostanie
O cieple
O gwiazdach
O tym że jeszcze Cię kiedyś zobaczę
Bez Ciebie jest tu źle bardzo
Przychodź więc szybko NADZIEJA
I zostań ze mną na zawsze
|