nieuchwytna
wiotko-giętka
po prostu nie kobieta
i nie człowiek - poetka
prowokująca
dotykiem przydawkowym
kolana o kolano
słowa o słowo
inteligentna
zbija w przelocie
pionkiem piona na ubitym polu
w czarno białym temacie
bezwstydna
obnaża swoje frazy
na autostradzie
o tysiącach twarzy
czy ją odgadniesz
w tej jedynej z pośród wielu nocy
i ulegniesz magii
wstawiając spację
na przekór prozie
wbrew oczywistym faktom
między ziemską grawitację?
Wiersz inspirowany moją grafiką pod tym samym tytułem
Dodane przez stawil
dnia 19.05.2016 06:42 ˇ
5 Komentarzy ·
473 Czytań ·
|