czyż można spokojnie olać ten cały
znany nam skądinąd ciąg przyczynowo skutkowy
flirtując z nim tak na bezczela z wysokości
barowego taboretu?
spróbuj wspiąć się jeszcze wyżej
i daj się ponieść
stawiając skutek ponad przyczyną
bez reszty opasany kształtną krągłością pupy za barem
zaraz po tym jak się rozleje wino
a ty zatańczysz na Placu Wachtanga
swoje niczym nie uzasadnione - Tbilisisoby
w nieznanym ci dotąd ordynku
rano niczyja wina pozamiata ulice
nasze głowy potoczą się po pochyłości wzgórza
cięte równo z miecza jak kwiaty
a ich czarne krople napełnią pocieszną czarę
wzniesioną w wylewnym bruderszafcie
z miastem na kolanach u matczynych stóp
Tibilisi 2015
Dodane przez stawil
dnia 05.05.2016 07:17 ˇ
4 Komentarzy ·
446 Czytań ·
|