gdzieś mi się zadziało moje wczoraj - czy ktoś je widział?
takie małe w ciapki
nie mam z okna żadnego widoku na jutro
a dzisiaj - to tylko zaspane ja
otwiera oczy
nic co jest bez końca nie może odejść
chyba że - to teraz
które i tak zaraz potem wszystko pożre
a wszystko - to tylko samotne ja
zamyka oczy
słońce
wschodzi tylko raz
to nieprawda
że codziennie
tak mówią ci
którym nie udał się dzień
słońce zachodzi też tylko raz
to nieprawda
że co noc
tak mówią ci
dla których zabrakło snu
łatwiej uwierzyć we wszystko niż w jednego Jedynego
trudno jest nie wierzyć w nic
zaciągając
kredyt na niepewne dni
mój dzień który mi się tutaj zdarzył
ma już za sobą wiele podobnych wypadków
więc nie muszę go pytać dokąd idzie
o której wróci
ani z czego żyje
bo on już jest - pełnoletni?
Dodane przez stawil
dnia 14.04.2016 10:03 ˇ
9 Komentarzy ·
414 Czytań ·
|