i tak się w końcu spotkamy
na jakimś odwyku
od zwykłego pierdolenia
trzy po trzy w wersji hard core
słońce dzisiaj wzeszło o 06:08
a zajdzie o 17:37
zgodnie z zimowym
rozkładem dnia
z wiosną przyjdą zmiany
już je słychać w powietrzu ciętym
skrzydłami dzikich gęsi
przelatujących wielopokoleniowym
kluczem nad naszymi głowami
pora popędzić zegary
liczy się teraz każda minuta
każda piędź tej ziemi nieludzkiej*
przekopanej na metr w głąb
* - "Na nieludzkiej ziemi" - Józef Czapski
Dodane przez stawil
dnia 17.03.2016 07:40 ˇ
12 Komentarzy ·
587 Czytań ·
|