nowa obsługa nie nadąża jak zwykle
zabrakło narzut niegotowe pokrowce
a niebo już linieje i morze się łuszczy
ci obcy zamiatacze pozwolili by piasek
zasypał promenadę pozmieniał kierunki
z zachodu na wschód czy ze wschodu na zachód
dla nich wszystko jedno jak biegnie trakt
(choć ostatnio raczej spaceruje) ich nie obchodzi
nasz starannie przesiewany akcent
dobór słów opisu. Oni są.
- ty mister ja przynieść ci wózek
- wszystko OK pani wszystko OK
syn dzwonić tomorrow (nie miała dzieci)
- make room make room (krzyczy pokojówka)
głośny śmiech wygasa w słuchawkach aparatów
Hotel "Europejski" przesiadujemy w hollu
wśród zarysów rzeczy
wśród konturów spraw
za linią Maginota ze stołów i krzeseł
Dodane przez ampm
dnia 30.07.2007 21:20 ˇ
8 Komentarzy ·
1119 Czytań ·
|