Pamiętam..
Śmiałeś sie ze mnie, gdy pytałam
czym są krople deszczu
padające na twarze
czy tylko kroplami,pocałunkami,łzami.
Pamiętam...
Śmiałeś się...
Z opowiadań o zagubionym liściu
który osiadł na Twym ramieniu
a to było muśnięcie mej dłoni.
Pamiętam.
Śmiałam się...
Gdy w nocy gwiazda złota spadła
przybiegłeś, myśląc, że płacze.
Pamiętam...
Gdy kwiatów zerwałeś naręcze
a później płakałeś, gdy uschły.
To tak jak byś zabił me ręce.
Śmiałam się...
Zamiast dziękować za Ciebie.
Pamiętam...
Raz tylko płakałam.
Gdy odszedłeś
łzami zalałam niebo...
Dodane przez Bozen5ka
dnia 29.07.2007 09:09 ˇ
12 Komentarzy ·
840 Czytań ·
|