Trzeci świat chce zobaczyć Pierwszy
płyną morzem bose marzenia
płoną nadzieją czarne oczy
a tu znowu drzwi
Trzeci nie rozumie Pierwszego
przecież do tej pory
przysyłali kukurydzę
skrzydełka drobiowe
komputery z rozprutym brzuchem
Pierwszy nie ma planu B
coś szepcze na wypadek W
jeszcze wczoraj Erytrea
za siódma piramida
za siódma pustynia
dziś spacerują po mojej ulicy
miedzy
salam alejkum
a
zaciśniętą pięścią
a ja gdzieś pośrodku
a może nawet nie
/IK/
Dodane przez Irena Kliche
dnia 06.01.2016 16:08 ˇ
12 Komentarzy ·
708 Czytań ·
|