Pan kranowy nie od kranu
lecz od dźwigu jest tu specem
raz wymyślił tym na dole
niezbyt sympatyczną hecę
Jakiem Krystek spod Opola
w chryjach wielu brałem udział
teraz wciągnę i nie oddam
polerowi niech się łudzi
że znów wstawię blok na miejsce
nie mój plan jest bardziej celny
jak wahadłem nim pomajtam
potem ciepnę mu przed kierpce
Poler się za uchem drapie
kask odchylił w górę zerka
a kranowy ścianą huśta
Chłopy dawać mi tu brecha
ja go ciula zaraz strącę
z tej kukułki co on chory
palce mu się pomyliły
blok ma trafić w te otwory
Ale Krystek nic nie słyszy
włączył radio Ha i hola
ile liny tylko starczy
bujnę blokiem do Opola
Stałoby się już najgorsze
co się zdarzyć nie powinno
ziścił się by zamiar wszystek
lecz to sen miał tylko Krystek
Dodane przez Ooo
dnia 04.01.2016 17:49 ˇ
9 Komentarzy ·
728 Czytań ·
|