Siostro - ziemio ukochana
Tyś mą kołyską dzieciństwa
Łąką ukwieconą
Stogiem siana
Łanem złotej pszenicy
Piastów domem
Słowiańską kulturą
Nasiąkłe serce i dusza
Ziemio rodzima
Nuta tęsknoty
Rozciąga się za oceanem
Wracam do ciebie
Pieśnią młodości
Życia tęsknotą
Wzlotów i upadków
Nasza ziemio
Z historią przodków
I tajemnicą dziejów
Odpocznij chwile
Na horyzoncie
Przejrzyste sumienie
Cząstką czasu
Wtopieni miłością
W twą materie
Ojczyzno moja
                                                  W.O.
|