Ciekawa była ta chwila, co chwilą dla nich się zwała,
podczas gdy innym za długo, im bardzo krótko istniała.
oddali za nią swe życia,
nie ma już nic do ukrycia
choć światu całkiem umknęła,
dwa serca w wieczność zamknęła
Bezduszna była ta chwila, co krótką chwilę im trwała
w zamian za niewiele szczęścia, spokój kochankom zabrała.
w nieskończoność się zmieniła
i z tęsknotą pożeniła
w walce żadnych szans nie dała
aż ich żywcem pogrzebała
Dodane przez Aleinad
dnia 24.11.2015 18:08 ˇ
4 Komentarzy ·
553 Czytań ·
|