ona czasem pokazuje czary
zamienia kamienie w sosnowe
igliwie wdycha zapach deszczu
nawet jeśli to tylko fantazja
morwy skłaniają do życia w zieleni
świat to rana w oku Boga jeśli czas
jedna sekunda serce wyrywa z piersi
nie podobne są marzenia ale
często jak anioły Swedenborga
wciąż gadają o niebie i piekle
gdy zamknięte w klatkach
w najpogodniejszy dzień
słońce przebija chmury
blade cienkie delikatne
jak dłonie starej matki
jeszcze będą wyglądały
ciepła spoza
może
Dodane przez femme
dnia 14.11.2015 21:24 ˇ
7 Komentarzy ·
540 Czytań ·
|